S/N

My photo
Vlersimet dhe falenderimet tona per ju qe na ndiqeni nuk mungojn kurre! https://www.facebook.com/MediaLaim/

Sunday, September 29, 2019

Shtojini patjetër në tryezën tuaj, ja pse gratë duhet të hanë çdo ditë qepë e hudhra

Të hani qepë dhe hudhër të pa gatuar çdo ditë mund të duket si një “mision i pamundur” për shumë persona. Ama edhe kjo lloj diete ushqimore, me këta dy elementë të rëndësishëm në të, ka të mirat dhe përfitimet e veta, veçanërisht për femrat.
Kështu, nëse konsumoni çdo ditë qepë e hudhra, mund të ulni rrezikun për t’u prekur nga kanceri i gjirit. Shkencëtarët kanë analizuar mënyrën e ushqyerjes tek gratë, në një kohë ku numri i kësaj sëmundje është rritur jashtëzakonisht shumë gjatë dekadave të fundit.
Ata përmes kësaj analizë kanë gjetur se, ato gra të cilat të paktën një herë në ditë në ushqimin e tyre ka pasur qepë dhe hudhër, kanë pasur gjasa më të vogla të kancerit të gjiri, më konkretisht 67%.
Mirëpo, sipas shkencëtarëve, këto dy perime duhet të hahen të gjalla dhe pa i përzier në ushqime të tjera. Sipas tyre efekti nuk është i njëjtë, apo ndoshta edhe nuk ka fare efekt.
Të hani qepë dhe hudhër, mund të jetë çelësi e këtë e tregojnë edhe studimet e më hershme, se antioksidantët që gjenden në këto dy perime, ndihmojnë në ‘vrasjen’ e qelizave kancerogjene.
Po ashtu, këto studimet kanë treguar se ngrënia e qepës dhe hudhrës të gjallë nuk e zhduk vetëm rrezikun e kancerit të gjirit, por gjithashtu kancerin në stomak, prostatë dhe mushkëri.
Bashkohuni edhe në Instagram. 
⬇️⬇️⬇️⬇️- 🇦🇱
@shtypnews_al https://www.instagram.com/p/BzskTVIJXv5/?utm_source=ig_web_copy_link

No comments:

Post a Comment

Edi Rama: Kjo është pikë kufitare, siç shkruan ai

  Edi Rama: Kjo është pikë kufitare, siç shkruan ai Në rastin më të mirë, ky shpërthim emocional i ngjyrave që mbuluan vendkalimin Muriqan m...